Şerit Komutlarını Atla
Ana içeriğe atla
BASIN BÜLTENİ

İlimizde halen kayıtlı 5.000 (Beş Bin) ikamet izni sahibi, 2.000 (İki Bin) Uluslararası Koruma Sahibi, 220.000 (İki yüz yirmi bin) civarında Geçici Koruma Sahibi Suriyeli olmak üzere yaklaşık 227.000 (İki yüz yirmi yedi bin) yabancı uyruklu şahıs yaşadığından, yabancı uyruklu şahısların huzur ve güvenliğini sağlamak, kamu düzenini istikrarlı bir şekilde gerçekleştirmek için suçların önlenmesi, suç işleyenlerin yakalanması, Yabancılarla ilgili uygulama talimatının hassas şekilde uygulanabilir kılınması için;

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü koordinesinde, diğer birimlerimizin de katılımı ile şehirlerarası otobüs terminali, Tren Garı ve çevresi, Yüreğir otogarı, Şakirpaşa Havalimanında ve halkın yoğun olduğu noktalarda yaya devriyeler ve 24 saat esasına göre motorize ekipler ile son 6 ay içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde;

Ø  Toplam yapılan 23 Genel uygulama sonucunda 42.098 yabancı uyruklu şahıs kontrol edilmiştir.
Ø  İlimizde yol izin belgesiz ve kayıtsız yabancı uyruklu şahıslara seyahat imkanı sağlayan 144 Gerçek kişi ve 28 Tüzel kişiye adli ve idari işlem yapılmıştır,
Ø  Ülkemize Yasadışı yollardan giriş yaptığı anlaşılan 692 yabancı şahıs yakalanmış, haklarında yapılan adli ve idari işlemler yapılarak ilgili mercilere teslim edilmiştir.
Ø  Kontrol edilen yabancılardan Adana İli dışında kayıtlı olup Yol İzin Belgeleri olmayan 7.992 Geçici Koruma Sahibi yabancı uyruklu şahıs tespit edilerek ikamet illerine dönmeleri için gerekli tebligatlar yapılarak haklarında V-71 (Semt-i Meçhul) Tahdit Kodu girilmek üzere bağlı bulundukları İl Göç İdaresi Müdürlüklerine bildirilmiştir.
Ø  Kayıtsız olduğu tespit edilen 4.414 Suriye uyruklu şahıs yakalanarak kimlik tespitleri ve kayıtları yapılarak ilgili mercilere teslim edilmiştir.

Ayrıca İlimizde denetimlerin artması sebebi ile özellikle kayıtlı oldukları il ve yol izin belgeleri olmayan ve kayıtsız olan yabancı uyruklu şahıslar üzerinde yapılan denetim ve kontrollerde; Sahte geçici koruma kimliği, yol izin belgesi ve pasaport yakalandığından bu belgeleri düzenleyen şahıslar üzerinde yapılan çalışmalarda, F.H. isimli şahsın bu belgeleri düzenlediği ve para karşılığı bu belgeleri sattığı tespit edildiğinden Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup şahsın ikametinde yapılan arama neticesinde çeşitli bilgi ve dokümanlara ulaşılmış olup KOM Şube Müdürlüğünce yapılan işlemlerin akabinde sevk edilmiş olduğu Adli mercilerce tutuklanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

• PEKAY